Vivamo

Dansgroep Vivamo herinnert zich nog de tijd dat het “round dansen” in Vlaanderen zo populair was dat ze met vierhonderd op de dansvloer stonden. Nu lijkt deze dansstijl bijna uitgestorven, maar niet voor Vivamo. Sinds jaar en dag komt de hechte groep seniorendansers iedere maandagnamiddag samen om te ‘round’ dansen. “De stijl is overgewaaid uit de Verenigde Staten,” vertelt Marc Argos die al 18 jaar lang trouw op post is. “Vaste danspartners vinden elkaar op het ritme van de muziek en in de speciale danspassen die de dansleider afroept – ‘called’ in het jargon. We dansen allemaal in een cirkel, vandaar het ‘round’ dansen.”

“Het is een ontspannende hobby, die ik niet zou kunnen missen. Ik ben er ingerold dankzij mijn vrouw die al langer lid was. Op dit ogenblik zijn we met een 15-tal leden. Ons jongste lid is achteraan in de 60, het oudste lid dat nog actief meedanst, is 92! We zouden het heel fijn vinden als er nieuwe leden aansluiten. Je hoeft daar niets voor te kunnen, want alles wat je moet weten, leer je al doende.”

Op zaterdag 28 april palmen ze de scène van de Minnepoort in met walsjes, pittige rumba’s, stevige cha-cha’s ... op de tonen van gekende evergreens.

Wil je meedansen? Meld je op maandagnamiddag tussen 14 en 16.30 uur aan in De Curve en je wordt met open armen ontvangen!