Trivial Muffins

Hadrien Baudot startte drie jaar geleden met Trivial Muffins: “Onze eerste productie was The importance of being earnest van Oscar Wilde. Doel: spelen in de oorspronkelijke taal, met een rijk, authentiek decor en realistische kostuums. Het hoofdpersonage Algernon zegt op een bepaald moment: 'Als ik ongelukkig ben, eet ik muffins'. Heerlijk hoe triviale dingen zo belangrijk kunnen zijn! De muffins staan voor ons symbool voor lichtheid, voor een vorm van escapisme uit het dagelijks bestaan. Dat statement werd meteen ook de missie van ons gezelschap.”

“We spelen in het Engels, maar we zijn geen native speakers. Met behulp van de Oxford English dictionary of pronunciation en filmpjes op YouTube oefenen we heel hard op de juiste uitspraak. Mijn script staat na een 80-tal keer lezen vól fonemen. De intonatie, de toonhoogte, alles moet goed zitten. Nog een handelsmerk: een realistisch decor en kostuums! Dat is een hele prestatie. We snuisteren al eens graag in kostuums van de opera van Luik bij voorbeeld, tijdens een uitverkoop.”

“Ook niet onbelangrijk is dat we dan wel in het Engels spelen, maar iedereen kan wel volgen: de tekst wordt vertaald in het Nederlands én het Frans. Voor Amateurama
komt er nog iets extra's bij : muziek en theater versterken elkaar. We vinden het erg spannend om samen met KH Volharding in de schouwburg te staan. We zullen creatief moeten zijn om iedereen op het podium te krijgen.”