Toneel4

“Ik leerde Filip kennen toen hij Lay all your love on me regisseerde bij de jongerenafdeling van Toneel4, Tovikito. Het was ‘experimenteler’ dan alle stukken die ik voordien speelde. Filip werkte met veel meer beelden en spel. Dat sprak me wel aan.”

Zeno De Ridder is 22 jaar, maar speelt de 35-jarige Ivo die zijn leugens uit het verleden wil rechtzetten. “Ik zal mijn tanden in grote lappen tekst moeten zetten, want ik sta meer dan een uur alleen op het podium. Het wordt zeker geen droge vertelling, maar eentje met veel humor. Het boek van Ivo Victoria is ook tragikomisch. Filip en ik zijn toch al twee jaar aan het scenario aan het sleutelen. Hoe passen de interessantste passages uit het boek in ons toneelstuk? Het is intens samenwerken, en ook een kwestie van geven en nemen soms. Overigens: Ivo Victoria zelf was ook enthousiast toen we hem vroegen of we zijn debuut in een monoloog mochten omzetten. Hij woont al 15 jaar in Amsterdam, maar hij komt zeker kijken!”

“Wat er anders is dan in het boek? Wij vertellen het verhaal chronologisch, zodat ik niet hoef te jongleren met de verschillende Ivo’s in mezelf. Met animatiefilms zetten we de fantasie en de leugens in scène. Ik ben student animatiefilm aan Sint-Lukas Brussel en maak de filmpjes zelf. Ook zochten we naar manieren om mijn spel en de animaties met elkaar te laten interageren. Beide aspecten zijn even belangrijk op de scène. Ik vind het trouwens behoorlijk spannend om op mijn eentje een hele zaal te bespelen. Welkom iedereen!”