Toneel Heverlee

Bij Toneel Heverlee staat alweer een enthousiaste ploeg toneelliefhebbers klaar om jullie een onvergetelijke toneelavond te bezorgen. Zij brengen deze keer “Pleinvrees”, een eerder filmisch geschreven stuk van de Brit Alan Ayckbourn.

Regisseur Eva Van Hoecke koos dit stuk omdat de herkenbaarheid en tragiek van het gewone leven haar zo aansprak. Met 54 korte en vlot in elkaar overgaande scenes vertelt de auteur vier verhaallijnen die gaandeweg steeds meer met elkaar vervlochten geraken. Elk individu bepaalt onlosmakelijk mee de levensweg van de ander.

De personages zijn twintigers en dertigers die zich dermate verliezen in hun ambities, dromen en idealen dat ze amper inzien dat het leven stilletjes verder glijdt, terwijl zij wat ter plaatse blijven trappelen.

Ondanks de zwaardere thematiek rond vervreemding en eenzaamheid, blijft er gelukkig voldoende lichtheid in het stuk sluipen. Met een typisch laagje Britse humor weet de auteur de dialogen en personages scherp en komisch te houden. Voldoende om het stuk tegelijk nog tragischer te maken dan het al was.

Je kan naar de voorstelling op vrijdag of op zaterdag.