Move2Create

“We zijn een buitenbeentje op Amateurama, want iedereen die komt ‘kijken’, zal tegelijkertijd ook deelnemen: Move2Create brengt een workshop dans en beweging. Ik voeg er wel onmiddellijk aan toe dat ik geen pasjes of bewegingssequenties aanleer. Ik schep een kader waarin beweging of dans kan ontstaan. Het is dus aan de deelnemers, niet aan mij . De workshop is een voorstelling an sich, zonder publiek.

”Aan het woord is Stephan Marchant, bezieler van Move2Create, een organisatie die mensen letterlijk en figuurlijk in beweging wil brengen. Stephan is dans- en bewegingscoach, werkt projecten op maat uit en organiseert daarnaast ook workshops, open voor iedereen. Hij wordt zelf het meest bewogen/ontroerd als hij ziet hoe ‘puur’ mensen zijn in hun bewegingen. “Bewegingen zijn niet goed of slecht, iedereen heeft zijn eigen natuurlijke manier van bewegen. Een voorbeeld van een bewegingsoefening? Iedereen staat in een cirkel, één iemand komt naar het midden, start een beweging en geeft die door aan een ander. Catch the disease is een typische oefening waarbij je beter niet nadenkt, je ‘doet’ gewoon, experimenteert … En het is erg leuk om te doen.”

“Iedereen boven de 18 met goesting om te bewegen is welkom, of je nu een ‘stijve hark’ of een ‘geweldige danser’ bent. Ik hoop op een zeer diverse groep, want dat geeft rijkdom. Ik herinner mij bij voorbeeld hoe een man van 76 zachtheid en respect in een groep binnenbracht. Beweging werkt zeer verbindend.”