Kunstkring 't Vensterke

Hilde Maes

De kunstenaars van Kunstkring ’t Vensterke verhuizen speciaal voor Amateurama van de werkzolder in het Oud-Gemeentehuis van Kessel-Lo naar Tweebronnen. “Of beter: de beste kunstwerken verhuizen: we maken zelf een selectie, en een curator komt de werken helpen schikken in Tweebronnen, waar ze het mooist tot hun recht komen.

” Hilde Maes maakt al lang deel uit van dit kunstenaarscollectief. Ze kreeg scholing in de kunsten op Sint-Lukas in Gent, maar stopte nooit met kunst maken. Ze werkt graag snel - “Geef me tien minuten, een kwartier en het model staat op papier, inclusief de schaduwen … ” - en het liefst met houtskool of pastelkrijtjes, hoewel ze onderlegd is in vele materialen. Twee keer per week tekent ze model op de zolder van ’t Vensterke, daarnaast maakt ze ook graag olieverfschilderij en van verschillende onderwerpen. “In Tweebronnen presenteert elke deelnemer zowel modeltekeningen als ander eigen werk.”

“Wat zo fijn is aan ’t Vensterke? Je tekent samen én je leert bij door te kijken naar anderen, naar hoe zij werken. Iedereen van ons gezelschap heeft een goede basis. Oefenen betekent sowieso verbeteren. En de kunstkring wordt heel snel een vriendenkring!”

Je kan naar de expo van Kunstkring 't Vensterke op donderdag, vrijdag en zaterdag.