Fotogroep Park-Heverlea

Herman Van Loock

Herman is bestuurslid bij fotoclub Park-Heverlea en hobbyfotograaf in hart en nieren: “In de club zelf ben ik reeds 8 jaar actief, maar ik ben begonnen met fotografie rond mijn 17de.
Ik had reeds wat basiskennis fotografie voor ik bij Park-Heverlea terechtkwam, maar daar heb ik toch ook een aantal stappen voorwaarts gezet. De bespreking van elkaars werk, advies vragen en geven, kortom een ‘boomke’ opzetten over fotografie, die wisselwerking is voor mij enorm belangrijk en dé reden waarom ik lid geworden ben."

"Mensen met diezelfde passie zijn trouwens altijd welkom. We zijn een relatief kleine maar hechte groep fotografen. We vergaderen tweewekelijks op woensdag in de parochiezaal Terbank in Heverlee en maken geregeld uitstappen. Vorig jaar trokken we bij voorbeeld naar IJsland, een onvergetelijke ervaring. Ik ben nochtans niet meteen een natuurfoto-
graaf, straatfotografie is meer mijn ding. Ik ben geïntrigeerd door straatscènes en mensen en je moet er niet noodzakelijk voor naar New York (nog altijd de ba-
kermat van de straatfotografie), ook dichtbij huis kan je geweldige foto’s maken. Al die nieuwe initiatieven, nieuwe wij ken en boeiende architectuur in Leuven … alleen dat al is voor mij een reden om mijn fototoestel boven te halen en de stad in te trekken".

"Op Amateurama tonen onze leden een selectie van de foto’s van het afgelopen jaar: per fotograaf ontdek je een beeldenwolk die speelt met het thema diversiteit. Het is voor onze club het toonmoment van het jaar geworden, een moment om naar buiten te komen met ons werk. Dat we dat samen doen met andere fotoclubs versterkt alleen maar het geheel.”