Campustoneel

CampusToneel is het theatergezelschap van KU Leuven. Iedereen die er studeert, werkt of gestudeerd heeft, is welkom. Een harde kern van enthousiastelingen wordt jaarlijks aangevuld met nieuwe leden. “Dat werkt wel, zo’n wisselende groep,” zegt Sam Rijnders. “Als regisseur is het een uitdaging om keer op keer al die nieuwe invalshoeken cadeau te krijgen. Repetities, activiteiten, een weekendje weg en de organisatie van een Eurosongavond maken ons tot een hechte groep. Het leukste is om jaar na jaar nieuwe mensen te zien groeien en openbloeien.”

Bij CampusToneel kan je niet alleen acteren. “Andere studenten en personeelsleden helpen ons met promotie, kostuumontwerp of maken muziek. Zo hopen we dit keer op een elektronische soundscape om ons stuk te ondersteunen."

“Over lijken blijft dicht bij het originele concept van Camus: een groep Russische anarchisten pleegde in 1905 een bomaanslag. Het stuk volgt de terroristen de dag voor, van en na de aanslag. De link met de actualiteit spreekt voor zich. We zoeken een antwoord op de vraag die iedereen stelt: ‘Waarom doet iemand zoiets?’ Dat klinkt zwaar, maar maak je geen zorgen, Camus’ tekst heeft ook een tragikomische en surreële kant. We willen vooral een menselijk verhaal vertellen. Op het podium staan geen clichépersonages, geen monsters. Het zijn mensen, hoe zeer ze zichzelf en de wereld ook ontmenselijken.”